Annons:
Etikettartiklar
Läst 3157 ggr
[Göstage]
10/21/18, 11:33 AM

Lady Ellen

Hon är skönheten som föddes i ett affärskaos och som åter drabbats av affärsvärldens snåla vindar, men ladyn från Skärhamn lär nog segla välbehållen även ur den ofrivilliga stiltjen.

Bröderna Johansson i Skärhamn kallades på sin tid för "Tjörns Onassis" och deras företag hade i mitten på sjuttiotalet 3000 anställda. Men i slutet på sjuttiotalet sviktade affärerna, och bröderna beviljades ett miljardlån med personlig borgen. Det hjälpte dock inte, vårvintern 1982 sattes deras koncern i konkurs. Det hela slutade i uppslitande processer, och för Vilgot Johansson, den av bröderna som ännu är i livet (Lars avled 2001) ändade det i livslång skuld för lånet. 2015 uppgick skulden till 377 miljoner och ökade med 680.000 kronor i månaden. 

Om detta kan mycket sägas, men nu skall det handla om  Lady Ellen. Medan imperiet höll på att gå under lät Lars Johansson och hans son bygga ett segelfartyg som av många anses som ett av de vackraste som byggts i vårt land, och hennes namn är alltså Lady Ellen. Hon är en tremastad bramsegelskonare, kölsträckt på Kockums i Malmö, riggad i Skagen och inredd på Vindövarvet på Orust. En skonare som hette Ellen, byggd på Thurö 1908 sägs ha stått förebild för ladyn. Lars Johansson hade själv varit jungman på Ellen d.ä. i sin ungdom.

När den oundvikliga konkursen kom i OT-rederierna berördes inte Lady Ellen, eftersom hon tillhörde ett separat bolag.  Vid den tiden gick Lady Ellen som kryssningsyacht i Karibien och  Medelhavet. I juni 1991 köpte en Henåbo fartyget i San Remo, tog hem henne och fräschade upp henne på varv, varefter hon gick i chartertrafik på svenska västkusten. 

2010 såldes fartyget på nytt, och chartertrafiken bedrivs av det då nybildade företaget Lady Ellen Charter AB. I våras meddelade Kulturbåtarna i Göteborg att man hyrt in  Lady Ellen på två år för att göra kryssningar med utgångspunkt från Göteborg. Det som därefter hänt är att Kulturbåtarna har gått i konkurs, och i somras låg hon vid Eriksberg, vid en grannpir till Ostindiefararen Götheborg. "Lady Ellen tar inte emot några bokningar 2018" meddelas det på hennes hemsida.

Källor om Lady Ellen:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Lady_Ellen
http://www.lanspumpen.se/bat_maj18.html
http://ladyellen.se/om-lady-ellen/

Marine Traffic om Lady Ellen

Mer om OT-rederiernas uppgång och fall:

https://fiske.zaramis.se/2015/06/09/johanssons-pa-tjorn-uppgangen/

http://fiske.zaramis.se/2015/06/09/johanssons-pa-tjorn-nedgangen/

Kunder får ingen information när båtar har ställts in på grund av att Kulturbåtarna AB har gått i konkurs. Turer har nu ställts in och resenärerna blir lidande, skriver GP.
  • Redigerat 3/16/22, 9:35 PM av Moon AppleGrey
Annons:
[Göstage]
10/21/18, 11:40 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 5
Förhandsgranskning av bild 2 av 5
Förhandsgranskning av bild 3 av 5
Förhandsgranskning av bild 4 av 5
Förhandsgranskning av bild 5 av 5
#1

Några bilder på Lady Ellen tagna vid Eriksbergspiren sommaren 2018.

[Jimmy.L]
10/21/18, 11:46 AM
#2

Intressant fakta bakom henne.

[Göstage]
10/21/18, 11:52 AM
#3

#1 Lite synd med en gummibåt på aktern istället för en dinge, men det är förstås för säkerheten.

#2 Ja, hon byggdes väl i grevens tid kan man säga - efter konkursen hade det nog inte gått, även om hon hörde till ett fristående bolag. Hoppas hon kommer att segla vidare efter våra kuster och inte chartras ut till andra vatten…

[Göstage]
10/21/18, 1:05 PM
#4

Den Ellen som  Ladyn döptes efter var tydligen med om åtskilliga äventyrliga seglatser. Enligt Ingemar Gollungbergs hemsida om skutor finns det uppgifter om att hon år 1965 gjorde en resa med last av ammunition till en hamn i Röda Havet, och året därpå levererade en last med sprängämnen till Chile.  

1967 såldes hon till USA och sjönk i San Pedros hamn 1968 men bärgades och medverkade i en filminspelning. Därefter blev hon  restaurang på land (!) i San Francisco, innan hon snöpligen höggs upp med grävmaskin 2002.
Läs mer om hennes historia här:
http://ingemarblogspot.blogspot.com/p/blog-page_31.html
Observera att det finns flera skutor med namnet Ellen i bloggen, men det här gäller alltså Ellen byggd i danska Thurö 1908.

Fornöga
8/3/22, 7:39 AM
#5

Tyvärr lämnar nu Lady Ellen svenska vatten efter att ha blivit såld till Irland som skolskepp, och hon är bara ett i raden av gamla svenska seglande fartyg som lämnat landet, eftersom anslagen till fartygsvård inte förslår. I jämförelse ger Norge fem gånger så mycket i stöd för underhåll av sina kulturfartyg.

Lady Ellen är i förhållande till andra segelfartyg som på sistone sålts utomlands betydligt yngre- hon har "bara" drygt 40 år på nacken, medan andra som exporterats varit över 100 år.


Re:tired.

Från att ha varit en sjöfartsnation med tusentals segelskepp försvinner nu i rask takt flera av de 70-tal gamla segelfartyg som finns kvar i Sverige.Nu ...
  • Redigerat 8/3/22, 7:43 AM av Fornöga
Upp till toppen
Annons: