last,tank,bulk.ro-ro

Lastfartyg på grund i Roslagens skärgård

2018-10-06 11:14 #0 av: Jimmy.L

Ett fartyg fullt med flis har gått på grund utanför Långöskär. Det 90 meter långa lastfartyget är Antigua och Barbuda-flaggat. – Vi har ett fartyg från oss som är på plats och ett annat på väg dit, säger Johnny Åberg, kommunikatör på Kustbevakningen.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8w8eQ1/stort-lastfartyg-pa-grund-norr-om-stockholm

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-10-06 11:18 #1 av: Jimmy.L

Vid 03.15-tiden under natten mot lördagen fick polisen larm om att ett större lastfartyg på 90 meter gått på grund utanför Hargshamn. — Fartyget ska stå i en farled mellan Granön och Långöskär, säger Andreas Örth, befäl vid polisens regionledningscentral. Fartyget ska inte ha sprungit läck, annat i en ballasttank, så inga utsläpp förväntas.

http://www.unt.se/nyheter/osthammar/fartyg-pa-grund-utanfor-hargshamn-5098936.aspx

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.