sjömat

Stjärnkock vill äta upp all skarv och säl

2018-10-21 14:07 #0 av: Jimmy.L

Stjärnkocken Michael Björklund presenterar en ny strömmingspizza inför strömmingsmarknaden i Åbo. Han anser att vi borde skippa den norska laxen och äta mera inhemsk fisk.

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/10/21/stjarnkock-vill-ata-upp-all-skarv-och-sal

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-10-31 16:34 #1 av: Jimmy.L

Inhemsk fisk borde oftare förekomma på mattallriken. Det är både hälsosamt och ett miljövänligt matalternativ. Dessutom finns det en fisk för varje säsong, så man kan äta fisk året om.

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/10/31/vi-ater-for-lite-inhemsk-fisk-80-procent-ar-importerad-det-finns-varken-fisk

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-12-18 08:25 #2 av: Jimmy.L

Egentliga Finlands NTM-central har inte fått mera resurser för att sköta om ansökningar om undantagstillstånd för skarvåtgärder. Detta trots att justitiekanslerämbetet i höstas ansåg att resursbrist inte kan accepteras som motivering till dröjsmål i behandlingen.

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/12/18/inga-mera-resurser-for-behandling-av-skarvarenden-de-talar-for-dova-oron

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.