Annons:
Etikettsjömat
Läst 316 ggr
[Göstage]
2018-10-23 09:34

Byråkratin kan ge mindre av svensk fisk på bordet

"Ny byråkrati försvårar för oss att äta svensk fisk", skriver representanter för svensk livsmedels- och fiskerinäring i en debattartikel. 

"Fisken är en central del av vår svenska matkultur. Vi äter gärna fredagsräkor, lägger en bit gös på grillen eller tar med en take-away-sushi på stan. Intresset för fisk ökar och försäljningen likaså. Vi uppmanas genom de nationella kostråden att äta ännu mer fisk för hälsans skull. 

_Men samtidigt minskar den svenska fiskerinäringen och allt fler yrkesfiskare lägger ner, en utveckling som går mot regeringens livsmedelsstrategi.
_

Nu riskerar det komma ett nytt hårt slag mot en redan plågad näring. Den bakomliggande orsaken är ett uppseendeväckande agerande från oväntat håll, nämligen den egna myndigheten Havs- och Vattenmyndigheten (HaV) som bygger upp krånglig byråkrati som riskerar att göra att det säljs mindre svensk fisk."---

_"Konsekvenserna av HaV:s, enligt vår mening, bristfälliga hantering av frågan drabbar näringslivet och i slutändan konsumenten. Det är ett risktagande för näringslivet att registrera sig i ett system som kostar både ekonomiska och personella resurser och som med största sannolikhet kommer behöva göras om på grund av den nya lagstiftningen som kommer från EU."---
_

http://www.gp.se/debatt/ny-byr%C3%A5krati-f%C3%B6rsv%C3%A5rar-f%C3%B6r-oss-att-%C3%A4ta-svensk-fisk-1.10106021

Annons:
[Jimmy.L]
2018-10-23 11:29
#1

Tråkigt för fisk är gott.

Upp till toppen
Annons: